pühapäev, 14. detsember 2014

OSKO käsiraamatud nüüd ka eesti keeles!

Gaidluse üks kõige olulisem osa on vabatahtlikud, kes tegutsevad aktiivselt ning teevad seda südamega. Toon Sulle ühe näite reaalsest elust:

Soovisime viia OSKO võimalikult paljude Eesti noorteni ning unistasime eesti keelsetest käsiraamatutest, mida meie juhid kasutada saaksid tegevuste läbiviimisel. Unistused kipuvad aga täituma - meie oma Eesti Gaidide Liidu liige Aet Raudsep tõlkis OSKO käsiraamatud otsast lõpuni eesti keelde! 

Eesti Gaidide Liidu ja kõigi OSKO programmis osalevate laste nimel täname siiralt niiii suure ja tänuväärse töö eest Aet Raudseppa. 


teisipäev, 2. detsember 2014

Kuidas OSKO Eestisse jõudis?


"Olen see, kes olen" (OSKO) ehk maailmas tuntud kui "Free Being Me" sai alguse gaidide maailmaorganisatsiooni WAGGGS'i ja Dove'i koostööst ning üle maailma tegutsevad juba mitu aastat OSKO juhid, kes levitavad ühist sõnumit. Ülemaailmseks eesmärgiks on 2015. aasta lõpuks aidata 3, 5 miljonit 7-14 aastast noort, et nad ennast oma kehast hästi tunneksid ning saavutaksid oma tegevustes täieliku potentsiaali. 

2014. aasta lõpus jõudis Eesti Gaidide Liiduni üleskutse osaleda globaalsel OSKO koolitusel gaidide maailmakeskuses Pax Lodges, Londonis. Eestist sõitsid koolitusel osalema nooremgaider Cätlin Kinz-Kiens ja koolitusjuht Elo Lättemägi ning sellest saigi alguse Eesti OSKO teekond. 

29. novembril 2014 said Pax Lodges kokku 48 osalejat 25 erinevast riigist ning kolme koolituspäeva eesmärgiks oli tutvustada neile OSKO projekti ning suunata neid OSKO korraldamiseks oma kodumaal. Juhtus nii, et eesmärk ka täitus ning Eesti oma OSKO planeerimine hakkas peale just sel koolitusel. 

Tänu rahvusvahelisele Free Being Me korraldusmeeskonnale ning WAGGGS'i ja Dove'i materiaalsele toetusele oli võimalik hakata korraldama OSKOt nii Eestis kui ka kõikjal mujal maailmas.