pühapäev, 11. oktoober 2015

Kõik on uus oktoobri kuus!

OSKO vol 2 sai hoo sisse just möödunud nädalavahetusel. Kokku tulid särasilmsed asjast huvitatud taas erinevatest Eesti ostadest ning kokku saadi Eestimaa südames, Kaitseliidu Järva maleva Lõõla õppekeskuses. 





Kahepäevase koolituse raames said juhid täpsemalt teada, mis on OSKO. Lisaks osalesid koolitusel ka kevadised OSKO juhid, kes jagasid oma kogemusi OSKO läbiviimisest ning nendest on saanud mentorid meie uutele juhtidele.  


Oma kogemust jagas ka OSKO juht Mailiis Jõgis: 
"Läksin OSKO koolitusele mõttega, et mina üksi omale salka ei võta, teen seda kellegagi koos ja aitan teisi neid asendades või ettevalmistamisel. Läks aga nii, et lõpuks ma seisin seal klassi ees 7 suurt silmapaari vastu vaatamas. Korraks oli hirmus, aga kuna ettevalmistus oli väga hea, siis kohtumistele läksin alati enesekindlalt ja kui miski ununeski, oli raamatust kohe hea spikerdada. 

Ma otsustasin jaotada ühe kohtumise kaheks ja sain lastega kokku kaks korda nädalas. See tundus nii neile kui ka mulle lihtsam. Peale esimesi kohtumisi oli tunne, et need tüdrukud ei saa küll mitte millestki aru. Kui tuli arutlusele teema, mida öelda sõbrale, kes tunneb end oma kehas halvasti või tuli teha selle teemalisi etteasteid, oli näha küll, et töö kannab vilja. Minu tütar oli ka selles grupis ja kui ma kodus suutsin oma keha kohta teha halvustava märkuse, siis Melite kohe torkas: „Emme, OSKO! Pole oluline milline sa väljast oled, oluline on ju sisu.“  Seega võin öelda, et see tõesti töötab. Tüdrukud olid väga vaimustuses ja jagasid õpitut ka oma klassikaaslastega, nüüd on nende klassist meil oma salk, mida veavad grislid Kirke Kalamats ja Annabel Klein."



Koolituse peamiseks eesmärgiks oli koolitada välja uued juhid, kes oskaksid kasutada OSKO käsiraamatuid ning viia tegevusi läbi ka lastele. Mängisime ise OSKO mänge, katsetasime tegevuste läbiviimist ning valmistusime selleks, et kõik OSKO juhid endale grupi noori leiaksid ning võimalikult efektiivselt ja lõbusalt OSKOt läbi viia oskaksid. Lisaks jagasid uued juhid ka oma sõnumit OSKO mullidega